Orice constructie este supusa unui anumit grad de degradare in timp. Acesta poate fi influentat de modul de exploatare, de conditiile de vreme sau de calitatea materialelor utilizate. O data la cativa ani trebuie sa iti asumi un proiect de renovare, pentru a te bucura in continuare de utilitatea, confortul si aspectul cladirii.
Iata cateva solutii in functie de materialul asupra caruia va trebui sa intervii:
1.Lucrari de consolidare
Cel mai important aspect al unei constructii este siguranta. Intregul ansamblu depinde de structura de rezistenta a cladirii. Daca apar fisuri sau infiltratii la acest capitol, interventiile sunt dificile, de durata si costisitoare. Atunci cand esti in cautarea unei case pe care doresti sa o achizitionezi si sa o renovezi, verifica in amanuntime elementele structurale. Principiul este valabil si pentru propria casa, mai ales daca a trecut ceva timp de la ultima restaurare. Fundatia, zidurile de rezistenta si plafoanele trebuie sa sustina intreaga greutate a constructiei. Apeleaza la noi pentru expertiza unui profesionist si iti vom recomanda masurile ce se impun pentru remedierea problemelor aparute in timp.
2.Instalatii electrice si sanitare
Pe langa cele cateva obiecte aflate la vedere in fiecare camera, instalatia electrica si cea sanitara reprezinta un ansamblu de cabluri, conducte si tevi ascunse in pardoseala, pereti sau plafon. Orice interventie pentru remedierea acestor spatii poate presupune spargerea peretilor si lucrari de refacere a acestora. Componentele unei instalatii electrice sunt imbunatatite periodic pentru a fi mai sigure si mai eficiente energetic. Daca in spatiul in care te afli instalatia electrica este veche de cateva decenii, esti expus mai multor riscuri: pene de curent, distrugeri de aparatura electrica si electrocasnica si chiar incendii provocate de scurtcircuite. Principiul este valabil si pentru instalatiile sanitare: tevile metalice de acum cativa ani au fost inlocuite de materiale mult mai rezistente si mai eficiente. Rugina acumulata odata cu trecerea timpului poate crea blocaje ale apei, care se infiltreaza in pereti, producand igrasie si bacterii periculoase pentru sanatate. Asadar, inainte de a trece la finisajele zidurilor, asigura-te ca instalatiile electrice si sanitare sunt in stare buna de functionare.
3.Solutii pentru zidarie
Lucrarile ceva mai usoare, sunt cele pentru reabilitarea peretilor. In functie de zona in care locuiesti pot aparea crapaturi din cauza activitatii seismice, a traficului greu, a fenomenelor meteo etc. Umplerea fisurilor sau a golurilor este posibila cu ajutorul unor mortare pentru reparare beton, potrivite pentru aplicare pe suprafete orizontale si verticale atat in interiorul, cat si la exteriorul constructiilor. Dupa uscare, acesta poate fi acoperit cu un strat de vopsea cu textura si culoarea potrivite.
4.Intervenţii asupra materialului lemnos
Materialul lemnos utilizat pentru construirea unei case se poate deteriora in timp. Rezistenta acestuia depinde de calitatea lemnului, de gradul de uscare din momentul montarii, de conditiile in care a fost exploatat si de trecerea timpului. Pe langa grinzile acoperite de beton, la care nu ai acces, una dintre cele mai importante structuri din lemn dintr-o constructie este sarpanta acoperisului. Daca materialele de deasupra nu protejeaza lemnul atat de intemperii, cat si de temperaturile extreme, durata de viata a acestuia scade considerabil. In acest caz trebuie sa intervii si sa inlocuiesti zonele deteriorate pentru ca problemele sa nu se extinda.
Renovarea unei constructii este un proiect de amploare pe care ti-l asumi atunci cand cumperi o proprietate veche pe care trebuie sa o imbunatatesti sau cand propria locuinta necesită reparatii. Alegerea materialelor de calitate si asigurarea unei manopere profesioniste iti ofera siguranta rezistentei in timp a masurilor de reabilitare.
Apeleaza cu incredere la noi pentru ati veni in ajutor cu cele mai bune solutii pentru spatiul tau, materiale si lucrari de calitate.