HVAC

Urbano Parks, Modul 3, Str. Balastierei 1S,
Loc. Gilau, jud. Cluj
office@traust.ro
Tel.: 0741 741 666
Luni - Vineri
08:00 AM - 16:30 PM

Oferim servicii complete si inovative de proiectare, executie si mentenanta sistemelor HVAC (incalzire, ventilatie, aer conditionat).

(H) Incalzire, (V) Ventilatie, (AC) Aer Conditionat, sau in engleza Heating, ventilation, air conditioning.

Daca sunteti in cautarea unei solutii optime de climatizare pentru spatiul dvs., echipa noastra specializata in sisteme HVAC va poate recomanda, furniza si instala, sistemul potrivit. Experienta vasta ne recomanda pentru orice tip de proiecte: industriale, comerciale sau rezidentiale. In functie de necesitate, va punem la dispozitie si servicii de Mentenanta pentru aceste sisteme . Mentenanta acestor sisteme se face periodic prin inspectarea instalatiei, inlocuirea filtrelor, identificarea unor vicii de functionarea si inlaturarea lor, interventii realizate pe baza unui abonament lunar sau la cerea beneficiarului, ori de cat ori este nevoie.
Principalele obiective ale unui sistem HVAC:

  • Evacuarea aerului viciat
  • Introducerea aerului proaspat
  • Filtrarea aerului proaspat
  • Controlul temperaturii
  • Controlul umiditatii
  • Recuperarea energiei
  • Sa fie silentios
  • Sa fie economic

Ca si destinatie, fiecare sistem HVAC trebuie sa fie proiectat  si realizat in consecinta . Individualitatea sistemului trebuie sa tina cont de factorii implementarii lui, respectiv, dorintele beneficiarului, zona de amplasare, sistemul dorit.

Incalzirea (Heating) 

Prin incalzire se intelege asigurarea unui nivel termic confortabil in incapere. Aceasta poate fi locuinta proprie, cladire de birouri, restaurant, spatiu comercial, sera, fabrica etc. Incalzirea se poate realiza local sau folosind un sistem centralizat iar sursele de caldura folosite pentru incalzire sunt: arderea combustibililor (solizi, lichizi sau gazoși), agentul termic (de obicei apă fierbinte, furnizat de sistemele de. termoficare), curentul electric (în cazul încălzirii cu radiatoare electrice), energia solară (captată de panouri solare termice), mediul ambiant (solul) (în cazul încălzirii cu pompe de căldură).

Ventilatia (Ventilation) 

Este procesul prin care, aerul viciat din incapere este evacuat si inlocuit cu aer proaspat, adus din exterior, filtrat si incalzit sau racit in functie de temperatura exterioara.  Ventilatia poate fi efectuata in orice tip de incapere si se realizeaza prin mijloace naturale sau mecanice. Ventilația naturală, denumită și ventilație pasivă, utilizează mișcarea naturală a aerului datorata diferenței de presiune intre interior si exterior.  Ventilația mecanica presupune existenta unui ventilator care sa evacueze respectiv introduca aerul fortat. Ventilația naturală este importantă deoarece poate furniza și transporta aer proaspăt fără ventilatoare si are avantajul de a fi mult mai economica. Dezavantajul ei este reprezentat de faptul ca schimbul se poate realiza cu mentinerea conditiilor de confort interior numai in cazul in care conditiile exterioare sunt optime, in caz contrar este necesara ventilarea mecanica prin care realizam filtrarea, incalzirea/racirea si umidificarea/dezumidificarea aerului exterior inainte de a-l introduce in camera. Ventilatia mecanica este considerata solutia cea mai buna, putand fi utilizata pe tot parcursul anului, indiferent de conditiile exterioare si in plus oferind posibilitatea utilizarii unui recuperator de caldura cu ajutorul caruia sa recuperam intre 50-80% din energia consumata pentru asigurarea confortului interior. Deasemenea, ventilatia mecanica permite utilizarea filtrelor ce pot retine particule de praf, polen, mucegai, bacterii si pot elimina mirosurile neplacute. 

Aer conditionat (Air Conditioning)

Este procesul prin care realizam racirea aerului interior, recirculandu-l deasupra unui schimbator de caldura prin care circula agent frigorific. Acest proces aduce cu sine pe langa racirea aerului si dezumidificarea lui. In cazul echipamentelor ce pot functiona in pompa de caldura, se poate realiza si incalzirea aerului interior inversand ciclul termic al aparatului. 

Recuperatoarele de caldura

Recuperatoarele de caldura fac si ele parte sintr un system HVAC complet, care indeplinesc cel putin 4 functii : evacuare aer, introducere aer, filtrare, recuperare caldura prin trasferul termic de energie.
proiectare_Dev2

Amenajare Lol et Lola Hotel, designed by Morphoza

Crezul nostru

'PASIUNEA CA FUNDATIE'

Toata gama de constructii si instalatii

De peste doua decenii, punem in practica ideile si planurile clientilor nostri: cladiri rezidentiale, sedii pentru companii, birouri, hoteluri, farmacii, banci, hale de productie, parcari, drumuri de acces, sisteme de canalizare.

Articole recente

Translate »