ISU

Urbano Parks, Modul 3, str. Balastierei 1S,
Loc. Gilau, jud. Cluj
office@traust.ro
Tel.: 0741 741 666
Luni - Vineri
08:00 AM - 16:30 PM

Serviciul de autorizare/ Avizare ISU - Securitate la incendiu și protecție civilă  

Punem la dispozitie expertiza noastra in domeniu, atat pe partea de intocmire si depunere a tuturor documentatiilor necesare avizarii, cat si executia instalatiilor aferente proiectului, oferind beneficiarului posibilitatea de a obtine intr-un interval de timp optim avizul si autorizatia ISU de securitate la incendiu. De la proiectare, executie, intocmirea documentatiei si pana la obtinerea avizelor, specialistii nostri se vor ocupa de intreg procesul, atat pentru cladirile construite, cat si pentru obiective noi:  

     
  • mergem pe teren pentru identificarea detaliilor tehnice referitoare la construcţie/ instalatii existente
  • stabilim planul de măsuri pentru conformarea clădirii privind securitatea la incendiu,impreuna cu beneficiarul si proiectantul de specialitate
  • elaborarăm proiectele tehnice de arhitectură și instalatii noi
  • intocmim scenariul de securitate la incendiu pentru avizare
  • obținem referatul verificatorului de proiect, care atestă corectitudinea soluțiilor adoptate
  • susținem la ISU soluțiile adoptate în proiectele de autorizare
  • executam instalatiile nou proiectate cu personal acreditat, propriu
  • efectuam toate demersurile si documentatia necesara pentru obtinerea avizului ISU
Tipul de cladiri ce au nevoie de autorizatie ISU

 

      
  • cladiri inalte si foarte inalte, asa cum sunt definite in lege;
  • cladiri locative, cu 4 etaje plus mansarda;
  • sedii ale autoritatilor publice locale si centrale, care au o suprafata de peste 600 mp;
  • lacasuri de cult;
  • suprafete agrozootehnice sau agroindustriale, mai mari de 600 mp;
  • spatii in care se depoziteaza produse inflamabile;
  • parcarile cu mai mult de 10 locuri;
  • spatii comerciale si de alimentatie publica;
  • centre de invatamant, supraveghere, ingrijire a scolarilor si prescolarilor;
  • gari, autogari, aeroporturi si statii de metrou;
  • spatii culturale ce depasesc 600 mp;
  • pensiuni, hoteluri, moteluri etc.

Mentenanta sistemelor de instalatii de stingere si limitare incendii se face periodic, prin inspectarea instalatiei, verificarea presiunii in instalatie, identificarea unor vicii de functionarea si inlaturarea lor. Pentru acest tip de interventii va putem configura o oferta personalizata de interventii pe baza de abonament lunar sau va putem pune la dispozitie serviciile noastre, la cerere, in functie de frecventa si nevoia identificata.

Verificare, reparare si incarcare instalatiilor de stingere a incendiilor

Executam controale periodice pe linia prevenirii si stingerii incendiilor pentru depistarea si inlaturararea starilor de pericol ce pot genera initierea sau dezvoltarea incendiilor, cu informarea operativa a conducerii obiectivului si elaborarea planului de masuri pentru remedierea aspectelor deficitare constatate. Realizam mentenanta, supravegherea si verificarea functionarii la parametrii proiectati a instalatiilor de detectie, semnalizare, limitare si stingere a incendiilor precum si a mijloacelor manuale de interventie (stingatoare, furtune, tevi, etc.) si revizuirea, repararea si completarea acestora. Va oferim servicii de verificare, reparare si incarcare stingatoare, pentru toate tipurile de stingatoare comercializate.

Instalații de limitare si stingere a incendiilor cu hidranți interiori

Aceste instalații au rolul de a asigura intervenția în primă instanță în cazul izbucnirii unui focar de incendiu, în vederea izolării acestuia, împiedicării extinderii acestuia la spațiile invecinate până la sosirea echipajelor de Pompieri, sau stingerea acestora dacă e posibil. Instalațiile de limitare și stingere cu hidranți interiori se execută în baza proiectului vizat de ISU conform normativelor în vigoare. Cutiile de hidranți vor fi echipate conform normativelor în vigoare și semnalizate corespunzător cu lămpi de semnalizare pentru hidranți. Alimentarea hidranților se poate face prin intermediul coloanei umede (coloana este alimentată în permanență la presiunea nominală) atunci când temperatura în spațiul protejat nu scade niciodată sub zero grade si coloana uscată (coloana se va alimenta cu apa prin intermediul unei electrovane doar în caz de nevoie) atunci când temperatura în spațiu protejat poate să scadă sub zero grade. Componentele folosite la execuția instalațiilor de limitare și stingere incendii cu hidranți interiori sunt agrementate conform standardelor europene.

Instalații de limitare și stingere a incendiilor cu hidranți exteriori

Aceste instalații au rolul de a asigura stingerea din exteriorul clădirii și oprirea expansiunii incendiului la clădirile invecinate. Execuția acestor instalații se face în baza proiectului tehnic avizat ISU și în conformitate cu prevederile normativelor în vigoare. Se pot folosi două clase de hidranți exteriori. Hidranți exteriori supraterani amplasați deasupra cotei zero a terenului si hidranți subterani amplasați sub cota zero a terenului. Pentru fiecare clasă există mai multe tipuri de hidranți caracterizați prin diametrul nominal, debitul specific tipul și numărul de ieșiri disponibile. Alimentarea retelei de hidranți se face cu țeavă PEHD cu diametrul dat de debitul necesar pe rețeaua de hidranți. Componentele folosite la execuția instalațiilor de limitare și stingere incendii cu hidranți exteriori sunt agrementate conform standardelor europene

Instalații de limitare și stingere a incendiilor cu sprinklere

Instalațiile de stingere cu sprinklere pot fi: cu sprinklere cu capul în sus (care au rol de protejare a structurii clădirilor de influența negativă a temperaturilor ridicate în caz de incendiu, asigurându-se răcirea acestora prin pulverizarea apei), cu sprinklere cu capul în jos (care au rol de stingere a incendiului ce se manifestă sub capetele de sprinkler), în sistem "apă-apă" (pentru spațiile în care se asigură tot timpul o temperatura pozitivă), în sistem "apă-aer" (pentru spațiile în care nu se poate asigura tot timpul o temperatură pozitivă). Realizarea acestor instalații se face în baza proiectului tehnic avizat ISU și în conformitate cu prevederile normativelor în vigoare. Cuplajele, racordurile și fitingurile utilizate în instalațiile de stingere cu sprinklere sunt de tip "victaulic" ceea ce oferă posibilitatea unui montaj rapid și sigur cu o bună funcționare pe o perioadă de timp îndelungată. Componentele folosite la execuția instalațiilor de limitare și stingere incendii cu sprinklere sunt agrementate conform standardelor internaționale.

Instalații de limitare și stingere a incendiilor cu drencere (sprinklere deschise)

Instalațiile de stingere cu drencere au scopul de a asigura o perdea de apă, fie pentru răcirea unor elemente de clădire (pereți, grinzi, stâlpi, etc.), utilaje, fie pentru separația sau delimitarea unor zone de altele în caz de incendiu, în vederea opririi expansiunii acestuia la alte clădiri sau zone (încăperi) din clădire. Realizarea acestor instalații se face în baza proiectului tehnic avizat ISU și în conformitate cu prevederile normativelor în vigoare. Componentele folosite la execuția instalațiilor de limitare și stingere incendii cu drencere (sprinklere deschise) sunt agrementate conform standardelor europene.
isu_usi

Amenajare birou Betfair, designed by Morphoza

Crezul nostru

'PASIUNEA CA FUNDATIE'

Toata gama de constructii si instalatii

De peste doua decenii, punem in practica ideile si planurile clientilor nostri: cladiri rezidentiale, sedii pentru companii, birouri, hoteluri, farmacii, banci, hale de productie, parcari, drumuri de acces, sisteme de canalizare.

Articole recente

Translate »