Transformarea halei Clujana intr-un Hub de creatie

Transformarea halei Clujana intr-un Hub de creatie

Lucram la un proiect  deosebit, situat in incinta fostei fabrici de incaltaminte Clujana, proiect care  promite sa se transforme intr-un spatiu spectaculos, inspirational si fara limita de creativitate, intr-un  Hub de creatie care va surprinde prin design, prin particularitati.

Spatiul cuprinde 2 etaje din cladirea principala a fostei fabrici Clujana, intrarea din Piata 1 Mai, distribuite pe 500 mp si se continua cu o hala de 1370 mp.

Pentru a intelege mai bine proiectul, haideti sa va prezentam pe scurt istoria fabricii Clujana, conceptul de Creative Hub, dar si care este destinatia acestuia .

  • Fabrica a fost infiintata in anul 1911 de familia Renner, sub denumirea de „Fabrica de Piele Frații Renner & Co”. In 1948 a fost nationalizata de guvernul comunist si redenumita SC Clujana SA. In anii 80 fabrica ajunge cea mai mare de acest gen din estul Europei. Avea 8.000 de angajati, cu sectii proprii de tabacarie, fabrici de talpi, de incaltaminte, si articole din cauciuc.
  • Un Hub de creatie este un spatiu de coworking, destinat tuturor artistilor si antreprenorilor din domeniu care pot sa lucreze si sa se exprime intr-un spatiu special amenajat. In acest fel iti faci noi cunostinte, te inspiri si iti dezvolti business-ul, devii mai creativ si parte a unei comunitati care te ajuta sa te dezvolti.
  • La acest proiect a avut ca inspiratie conceptul de Bauhaus (=a fost in Germania o scoala de arta, design si arhitectura, precum si un curent artistic extrem de influent in arhitectura, artele plastice, designul, fotografia, mobilierul și decorarile interioare ale secolului XX), cu scopul de a oferi un mediu, spatiu si suport inspirational pentru crearea de retele, dezvoltarea afacerilor si implicarea comunitatii in sectoarele creative, culturale si tehnologice, unde producatorii de continut pot proiecta, testa, scala si lansa idei noi intreprinzatoare.
  • Spatiul urmeaza sa fie compus din ateliere modelare ceramica + 3D print, prototipie si productie lemn + metal, prototipe textile/piele, tehnici de tipar, studiouri productie foto/video/audio, design si concept development, birouri si multe alte sali de meeting si coworking. 

Echipa Traust se ocupa de amenajarea interioara a spatiului, mai exact: demolari, zidarii, consolidare pereti, confectii metalice, reparatii, gleturi si zugraveli, sapa autonivelanta, compartimentarea cu panouri sandwich si panouri de sticla armata si amenajarea fiecarui spatiu, amenajare bai si instalatii sanitare.

 

Se anunta o lucrare interesanta, plina de provocari, dar suntem convinsi ca rezultatul o sa ne uimeasca pe toti. 

Translate »